Erfafscheiding

Hoe vrij wilt u zitten?

Iedereen heeft in bepaalde mate behoefte aan privacy. De mogelijkheden om die te creëren zijn legio. Wilt u direct vrij zitten of mag het iets langer duren met een natuurlijke afscheiding?

De natuur doet zijn werk

Een natuurlijke afscheiding wordt gecreëerd door middel van beplanting. Vaak wordt een beuken- of coniferenhaag toegepast. Wilt u zekerheid dat vreemden geen toegang krijgen, dan kunt u beter een haag van Berberis, Crataegus of Pyrancantha planten. Deze hagen zijn vanwege hun doornige structuur bijna ondoordringbaar. Elke haag kent zijn eigen toepassing en behoefte aan onderhoud. Relatief nieuw is de toepassing van kant-en-klare hagen die zijn gemonteerd op een stalen frame. Hiermee heeft u meteen privacy en toch een natuurlijke afscheiding.

Direct vrij zitten?

Een strakke afscheiding heeft direct effect. De traditionele schutting kennen we allemaal en wordt nog veel toegepast. Maar de toepassing van nieuwe materialen en vormen heeft de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen, bijvoorbeeld:

  • Een schutting (met `om-en-om` planken) van gewolmaniseerd of geïmpregneerd grenen met een tussenruimte tussen de planken van ca. 5 cm zodat visueel meer diepte ontstaat.
  • Moderne schanskorven, waarbij een kooiconstructie (in verschillende maatvoeringen) wordt afgevuld met natuursteen of kokosbast. Het natuursteen kan verschillend van dikte zijn, maar ook qua kleur op uw wensen worden afgestemd.
  • De bekende bouwstaalmat die tussen hardhouten palen wordt gemonteerd waartegen bijvoorbeeld Hedera hibernica weelderig dicht kan groeien en binnen 2 jaar voor optimale privacy zorgt. Een combinatie met bijvoorbeeld Clematis kan voor een verrassend kleurig accent zorgen. Om direct privacy te creëren kunt u heidematten bevestigen die na een aantal jaren vergaan en plaatsmaken voor de Hedera.
  • Een exclusieve schutting van aluminium die kan worden toegepast in combinatie met verschillende houtsoorten. Tuindesign voor klanten die van `strak` houden. Kijk ook eens op www.gardano.nl.

Interesse? Informeer naar de mogelijkheden.

Neem contact met ons op
Neem contact met ons op